communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Goedpraters, maar-zeggers, wegkijkers, toejuichers en “usefull idiots”

Direct na de dodelijk aanval van Hamas op Israëlische burgers, op 7 oktober 2023, dacht ik: “Kan iedereen gewoon even zijn muil houden?” Het is de ergste pogrom op Joden sinds de Tweede Wereldoorlog en iedereen gaat gewoon door. Het principe “meer van hetzelfde” wordt vooral toegepast door de pro-Pal-beweging. De Rightsforum/BDS/Palestina-Komitee-kongsi geeft Israël al de schuld, vóórdat Israël überhaupt teruggeslagen heeft. Dat Israël terug zou slaan en hard, dat begrijpt gelukkig iedereen.

Zou er nou niemand van de pro-Pal-beweging in Nederland zijn die zegt of schrijft: “Nou, nou ,nou, dit gaat wel een beetje ver?” Helemaal niemand? Misschien hadden we Hamas niet moeten steunen? Misschien hadden we iets voorzichtiger moeten zijn? Nee, helemaal niemand!

Jullie kennen hem waarschijnlijk niet, maar er is een Alkmaarse stadsgids, die dag en nacht, als ie niet dronken is tenminste, vanuit zijn mooie herenhuis, loopt of ligt te schelden op Israël, op X. Aangezien Israël niet naar hem luistert, heeft hij zijn pijlen de laatste twee jaar gericht op CIDI, NIW, CJO en op de naar de Westelijke Jordaanoever verhuisde ex-medewerkers van het CIDI.

Wie schetst mijn verbazing als ik vandaag lees, dat Amsterjan, of Batavirus, of welke andere fantasienaam hij maar mag aannemen, vandaag aankondigt even zijn mond op de sociale media te houden.

Het is alleen jammer dat hij als reden geeft, dat hij een boek moet schrijven. Dat roept ie echter al sinds maart 2021, dus zo’n vaart zal dat ook niet lopen. Het wekt helemaal geen verbazing of wantrouwen, als de antisemitische brulaap na vier uur gewoon weer door X’t.

Tussen neus en lippen door, wil de doorgewinterde Palestina-activist nog wel eens in een bijzin zeggen dat 1400 Joodse burgers vermoorden een misdaad is. Daar volgt dan wel weer een “maar” of een complottheorie op. Activist Rik Min, als sinds 1976 actief bij het Palestina Komitee verwoordt zijn complottheorie zo:

Ik beperk mij nu even tot de Nederlandse pro-Pal-activisten. De Arabische- en Turkse heethoofden dansen met jihad-vlaggen door de straten. De inhoud van de teksten op hun spandoeken en de spreekkoren kan je wel raden. We zien nu dat de islamisering vooral op de scholen en universiteiten al ver gevorderd is.

Een andere 7/24-uurs pro-Pal-activist is Adri Nieuwhof uit Lopik. Ze hoort nergens bij en ze zit in geen enkel bestuur, maar ze schrijft voor de Electronic Intifada. Na 7 oktober 2023 pompt ze eerst negen dagen lang de pro-Hamas-shit van het internet rond, om dan op 16 oktober op de X eindelijk, in een bijzin iets over de Israëlisch gijzelaars te schrijven:

Dan gaat de X-tekst van Adri Nieuwhof alleen nog maar over de gijzelaars en niet over de 1400 onschuldige burgers die het slachtoffer van de Hamas-pogrom zijn geworden.

Is dit vroeger ooit anders geweest?

Zoals ik in mijn boek “Vijftig Jaar Palestina Komitee” al door archiefmateriaal heb aangetoond, kenmerkte de pro-Pal-beweging zich altijd al door “in een context plaatsen” en relativeren. Na de moord op elf Israëlische Olympische sporters in 1972, vond het Palestina Komitee dat de Nederlandse Joodse gemeenschap “hysterisch reageerde”. Na het “Coastal Road massacre” in 1978 (38 vermoordde Joodse burgers), dat gepleegd werd om het vredesverdrag tussen Israël en Egypte te dwarsbomen, werd intern gediscussieerd of het Palestina Komitee de massamoord moest veroordelen. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Het bestuur van het Palestina Komitee plaatste de aanval op burgers “in een context” net zoals ze dat in oktober 2023 doen.

Is er dan iets veranderd?
Ja, er is veel veranderd. De redacties van NRC, Trouw en NOS om maar een paar media te noemen, zijn nu na al die jaren langzamerhand in handen van de pro-Palestijnse lobby gevallen. Het wegkijken, het relativeren en het besmuikt goedkeuren komt nu van de officiële mainstream media en niet meer van een marginaal clubje. We staan er helemaal alleen voor en je kunt er op dit moment heel weinig aan doen!

Comments are closed.