communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Drama rond stichting ISRAA

Huilend kwam het Noordwijkse Groenlinks raadslid Charlotte Meiland uit de Rechtbank Amsterdam gelopen. “Ik heb in stilte veel goed voor de weeskinderen van Gaza gedaan, maar nu word ik daar voor gestraft.” Twee bestuursleden van de stichting ISRAA hebben een kort geding tegen de RABO-bank aangespannen, omdat hun privébankrekeningen door de RABO opgezegd worden. De Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed zit al sinds juni 2023 in voorarrest, vanwege financiering van Hamas. De stichting ISRAA en nu dus ook de bestuursleden, worden met Amin Abou Rashed in verband gebracht.

Twee kranten schrijven intussen, dat de stichting ISRAA, waar de financiering van de terreurbeweging Hamas plaats zou hebben gevonden, intussen is opgeheven. De Kamer van Koophandel laat iets anders zien: ISRAA staat nog gewoon ingeschreven. De Facebook-pagina bestaat ook nog en werd op 6 juli 2023 nog ge-update. Via de Instagram-pagina kon tot voor kort nog geld naar een RABO-rekening overgemaakt worden. Maar nu niet meer. Ook een directe boeking naar de RABO-bankrekening lukt nu niet meer.

De sociale media, zoals Facebook en Instagram, van de Stichting ISRAA, en de Kamer van Koophandelinschrijving, bestaan dus nog, maar het kantoortje op de Vierambachtsstraat te Rotterdam is leeg en er komt geen geld meer binnen. De website israa.nl staat te koop voor een bedrag van 670,00 euro, bij dovendi.com. Na 23 jaren is er aan de “Internationale Steun Rechtstreeks Aan Armen” een einde gekomen.

Had bestuurslid Charlotte Meiland kunnen weten dat er met de stichting ISRAA iets niet in de haak was? “Zalig de Armen van Geest” schrijft de evangelist Mattheus immers in het Nieuwe Testament? Er zijn mensen die wegkijken, ontkennen en het goede in de mens willen zien. Toch had ook Charlotte Meiland enkele rode vlaggen kunnen waarnemen.

Bestuurslid Anne Jellema van ISRAA ging in 2020 mee met een handelsmissie naar Qatar en stond daar prominent met Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed op de foto. Amin Abou Rashed is de vader van ISRAA-bestuurslid Israa Abou Rashed en van oud-bestuurslid Iman Abou Rashed.

Hoewel Charlotte Meiland (Groenlinks) pas in 2022 bestuurslid van de stichting ISRAA is geworden, had een eenvoudige google-actie op “Abou Rashed” of “Anne Jellema” haar eenvoudig aan de juiste informatie kunnen helpen. Het hele bestuur van ISRAA zit tot op de dag van vandaag vol met omstreden activisten.

  • Eind februari 2024 doet de rechtbank Amsterdam uitspraak over het intrekken van de RABO-bankrekeningen van twee ISRAA bestuursleden.
  • Op 5 maart 2024 komt Hamasfondsenwerver Amin Abou Rashed opnieuw voor de pro-forma rechter.
  • Op 20 februari 2024 hoort Nazih Rustom of hij vanwege lidmaatschap van de terreurbeweging Hamas, aan Duitsland wordt uitgeleverd. Nazih Rustom was ook ooit in 2009 bestuurslid van ISRAA.

Het wordt een spannende week!

UPDATE:Comments are closed.