communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Amin Abou Rashed tóch weer actief op sociale media

Ik hoor het hem nóg zeggen op 15 mei jongstleden in de rechtbank: “Ik zal alleen thuis bij mijn familie zitten. Ik wil niet meer actief zijn voor de Palestijnse zaak”. Zijn woord in God’s oor. Het voorarrest van Amin Abou Rashed wegens overtreding van de sanctiewetten werd op 16 mei onder voorwaarden geschorst. Amin mag zich tot zijn proces niet met de Palestijnse zaak bemoeien, ook niet op sociale media. Niets onmenselijks is ons vreemd, als we constateren, dat hij sinds gisteren weer actief op Facebook is. Alle ‘usual suspects’ geven hem ‘likes’, waaronder zijn eigen advocaat Nick van Bremen.

Al een week na de schorsing van voorarrest onder voorwaarden plaatste Amin Abou Rashed, de vermoedelijke fondsenwerver voor Hamas, een nieuwe profielfoto waarop hij triomfantelijk, het V-teken makende, te zien was. Aanvankelijk dachten de Hamas-watchers in Nederland dat het daarbij bleef. Totdat we vandaag meerdere posts op facebook waarnamen, waarop Amin Abou rashed zijn visie op het wereldgebeuren publiceerde.

Op het Instagram-account van Amin Abou Rashed was niets te zien, totdat een bevriende Arabisch eruitziende gebruiker ons erop wees, dat al sinds 16 mei 2024, de dag van de voorlopige vrijlating, op Instagram, juichende berichten van Amin-aanhangers te lezen waren. Amin Abou Rashed is op een beschermd account gewoon actief gebleven.

De oude reus kan het niet laten, in ieder geval tot zijn proces te wachten en de rechtbank in de waan te laten dat zijn strijd erop zit.

Mijn vraag om uitleg over het overtreden van de schorsingsvoorwaarden wordt nog niet beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *