communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Samidoun Joe Catron

19 mei 2022; Kees Broer
Joe Catron (Flushing NY, USA) is één van de drie bestuursleden van Samidoun Internationaal en staat in Vancouver in het handelsregister. De andere internationale bestuursleden zijn Charlotte Lynne Kates (Vancouver) en Thomas Gerhard Hofland (Amstelveen). Joe Catron is al meer dan tien jaar bij de strijd voor Palestijnen betrokken. Volgens zijn dagboek duurde zijn verblijf in Gaza, namens de International Solidarity Movement, van mei 2011 tot september 2014. Ondanks dat, gaf hij commentaar op de moord op Vittorio Arrigoni, door salafisten, een maand voor zijn aankomst in Gaza: “I think he was just the first foreigner they ran across,” Catron said about the abductors. “It is ironic they happened to come across someone who has dedicated a part of his life to helping Palestine.”

Joe Catron samen met PFLP terroriste Leila Khaled

Het bestuurslid van Samidoun heeft op zijn Facebook-profiel een foto samen met de PFLP-terroriste Leila Khaled, terwijl ze samen propaganda voor de vrijlating van PFLP-secretaris Ahmad Sa’adat maken. Op die manier wordt op geen enkele manier verhuld of verbloemd, dat de gevangenen-organisatie Samidoun een mantelorganisatie vanm de PFLP is.

In 2014 was Joe Catron in Gaza en gaf een interview aan de “Voice of Palestine” over de oorlog die op dat moment in Gaza gaande was. In die periode vertaalde hij interviews met Palestijnse ex-gevangenen, die tijdens de 2011 gevangenenruil vrij waren gekomen.

In 2016 gaf Joe Catron een speech bij een vergadering van de Workers World Party, een marxistisch-leninistische partij in de Verenigde Staten. Bij die gelegenheid riep Joe Catron de leuze “Israel go to hell”, hetgeen een goede indruk geeft van de uiteindelijke doelen van Samidoun, PFLP en de Workers World Party.

In 2022 sprak Joe Catron bij de Al Quds dag in New York, waarbij hij een mengeling van islamistische en marxistische retoriek gebruikte. Zo sprak hij over het “bloed van de martelaren” en over de “zionistische entiteit”, afgewisseld met parolen over de “massa’s die in beweging komen. Daarbij citeerde hij de gevangen PFLP-terrorist George Abdallah.

Op 11 december 2020 feliciteerde Joe Catron de PFLP met de 53ste verjaardag.

Sticker over PFLP terrorist, gevangen in Frankrijk, Georges Ibrahim Abdallah