communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Samidoun Duitsland

6 mei 2022 ; Kees Broer
De demonstraties van Samidoun Duitsland worden door de individuele landen als Berlijn en Hessen wel vaak, vanwege antisemitische parolen en oproepen tot geweld, verboden, maar vaak herroepen de rechters dat verbod weer. De Duitse media zijn eenduidig in hun oordeel, dat dit soort demonstraties, waarbij tot vernietiging van de Israëlische staat wordt opgeroepen, in Duitsland niet kunnen en verboden zouden moeten worden. Alleen uiterst linkse partijen als Die Linke en uiterst rechtse partijen, doen mee met dit soort anti-democratische demonstraties. Zie hieronder een uitsnede van het linkse dagblad Taz, waar de afkeer van Samidoun duidelijk wordt geëtaleerd:

Die Taz keurt Samidoun duidelijk af

De krant Frankfurter Allgemeine laat Michael Friedmann, CDU-politicus en talk-show-host, aan het woord, die de demonstranten van antisemitisme beschuldigt. “Als je roept dat een hele bevolkingsgroep of een hele staat moet verdwijnen, dan is dat een “vernietigingsfantasie van een antisemitische fantast”.

De Bild-Zeitung is minder genuanceerd en spreekt na een Samidoun demonstratie van een “Links-Extreme Hetze”


In die opruiende atmosfeer opereerde tot voor kort het echtpaar Khaled Barakat en Charlotte Lynne Kates, die in Berlijn-Treptow hun ‘Arab Berlin Verlag UG’ opgericht hebben. Na beschuldigingen van antisemitisme en opruiing, mocht de in een Libanees vluchtelingenkamp opgegroeide Khaled Barakat niet meer in Duitsland in het openbaar optreden. Deze beslissing wordt voor het Duitse gerecht aangevochten.

Die Welt schrijft op 19 mei 2021:

Anti-Israël protesten in Berlijn werden ook georganiseerd door PFLP-aanhangers. De extreemlinkse Palestijnse groepering wordt door de EU geclassificeerd als een terroristische organisatie. Volgens Israëlische bevindingen ging zelfs het geld van de Duitse belastingbetaler naar groepen dicht bij de PFLP.

“De Intifada is de oplossing”, klonk het in het Arabisch vanuit een luidsprekertruck in Berlijn-Neukölln. Een groep mannen antwoordt in koor. “Raket na raket, Gaza wordt steeds trotser”, klonk het kort daarna, ook in het Arabisch. De Samidoun-organisatie, die zichzelf omschrijft als een solidariteitsnetwerk voor Palestijnse gevangenen, riep afgelopen zaterdag op tot de demonstratie.

Samidoun werd in februari door de Israëlische regering geclassificeerd als een terroristische organisatie omdat het een uitloper is van de extreem-linkse Palestijnse terroristische organisatie PFLP (Volksfront voor de Bevrijding van Palestina). De ideologie van de PFLP bestaat uit Arabisch nationalisme en marxisme-leninisme.

Wat in Duitsland en Frankrijk door media en politici wordt benoemd, wil in Nederland nog niet landen. De aan de PFLP-gelieerde gevangenenbeweging Samidoun mag gewoon in Nederland, in een studentenmflat op Uilenstede, ingeschreven staan en de leden mogen op straat de gewelds fantasieën schreeuwen, en van een staat zonder Joden dromen.