communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Samidoun Charlotte Lynne Kates

19 mei 2022; Kees Broer
Charlotte Lynne Kates is voorzitter van Samidoun Internationaal en de vrouw van PFLP-propagandist Khaled Barakat. Behalve de link van de terreurorganisatie PFLP naar Samidoun, vormt ze ook in hoogst eigen persoon de link tussen de Palestijnse beweging en de marxistisch-leninistische stroming. In 20202 kreeg ze dan ook de “Debra Evenson Venceremos International Award“, een onderscheiding van de “National Lawyers Guild”. Daarmee wordt de vriendin van de Cubaanse dictator Fidel Castro herdacht.

Manu Pineda; Khaled Barakat; Charlotte Lynne Kates

Dit extreem-linkse comité schrijft in een aanbeveling: “Charlotte Kates is een activist en organisator die het werk van het National Lawyers Guild International Committee coördineert, en samenwerkt met de co-voorzitters, de stuurgroep en het lidmaatschap van de commissie om internationale gerechtigheid te bevorderen en het VS-imperialisme te bestrijden. Ze is de internationale coördinator van Samidoun Palestijnse Prisoner Solidarity Network en heeft delegaties, acties, rapporten en artikelen georganiseerd die de strijd voor de bevrijding van Palestina en de Palestijnse gevangenen belichten. Ze is ook lid van Al-Awda, de Palestine Right to Return Coalition en het Organizing Collective van de Amerikaanse campagne voor de academische en culturele boycot van Israël.”

Toen Khaled Barakat niet meer in Duitsland campagne mocht voeren en de grond te heet onder zijn voeten werd, week het echtpaar uit naar een vervallen vrijstaande woning in het Canadese Vancouver, waar de werkzaamheden voort worden gezet.

Woning van Charlotte Kates

Aanvankelijk lijkt het nog een welvarende organisatie, met een eigen huisadres en een kantoor op een industrieterrein. Totdat je de google-maps erbij haalt en blijkt dat het adres van Samidoun in Canada gewoon een brievenbus bij de pakjesbezorger UPS is.

Door de wel zeer wereldvreemde combinatie van de humanitaire zorg voor gevangenen met de dictatuur op Cuba, krijgt de Samidoun gevangenenorganisatie in de westerse wereld nauwelijks aanhang. De marxistisch-leninistische ideologie wekt bij het hele spectrum van activisten, van woke en queers , via groene idealisten, tot aan de burgerlijke christelijke “gutmenschen”, weerstand op. Het communisme en het marxistisch-leninisme hebben voorgoed afgedaan. Alleen activisten met een persoonlijkheidsstoring of enorme oogkleppen geloven er nog in.

Het kantoor van Samidoun

Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestijnen staat door Canada op de lijst van terroristische organisaties. Het heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen voor vliegtuigkapingen, zelfmoordaanslagen, de moord op de Israëlische minister Rehavam Zeevi in ​​2001 en het bloedbad in 2014 in een synagoge in Jeruzalem waarbij vijf gelovigen omkwamen, waaronder de in Toronto geboren rabbijn Howie Rothman, en verschillende ernstig gewonden. Toch woont Khaled Barakat, een hooggeplaatste PFLP-agent, in Canada en verdeelt hij zijn tijd gemakkelijk en nonchalant tussen Vancouver en Montreal. Israëlische inlichtingendiensten hebben de 51-jarige Barakat beschreven als een “hooggeplaatst lid” van de PFLP. Toch woont Barakat al bijna 20 jaar af en toe in Canada en woont momenteel in Vancouver, ook al is hij uit de Verenigde Staten en Duitsland gedeporteerd. Vorige week eiste B’nai Brith Canada dat de regering van Trudeau antwoordt waarom er geen actie is ondernomen tegen Barakat, zelfs nadat de nationale belangenorganisatie sinds januari 2020 uitgebreide documentatie over hem aan de regering had verstrekt zonder antwoord.