communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Wie is nu eigenlijk Left Laser?

Wie is LeftLaser?
 Left Laser is een Youtube kanaal met straatinterviews, waarbij de reporter, Bob Scholte, de geïnterviewde op een vervelende manier lastig valt en blijft volgen, ook als het niet leuk meer is. De manier van werken lijkt op die van Rutger Castricum van Geenstijl, later Pownews, maar met minder humor. Bij verder onderzoek, komen we er achter dat Left Laser zijn oorsprong in de extreem-linkse studentenbeweging van Revolutionaire Eenheid, Samidoun en Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SJP)heeft. Bob Scholte heeft het dan ook vaak over zichzelf als de “communistische reporter”. Mijn verhaal met Bob Scholte begint al in 2015.

Slachtoffers
Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum de Balie, werd slachtoffer van Left Laser. De reporter werd zo opdringerig, dat Yuri Albrecht zijn geduld verloor en Bob Scholte aanviel. Dat is nou juist de bedoeling!
Hetzelfde gebeurde met Kees Berghuis, de woordvoerder van VVD fractieleidster Sophie Hermans, die na enkele moeilijk vragen naar de microfoon van Left Laser greep. De acties van Left Laser kunnen als geslaagde provocatie beschouwd worden.

Pro-Israel-blogger
Ik kwam zelf op 26 september 2023, na de pro-forma-zitting tegen Amin Abou Rashed, uit de Rotterdamse rechtbank lopen en zag de Left Laser al staan. Ik nam mij voor: “Wat er ook gebeurd, niet kwaad worden”. Dat zie je ook op het filmpje, dat ik mij moet inhouden. Ik weet nu ook, dat ze rustig een half uur opnemen en er alleen maar fragmenten uithalen die jou belachelijk maken. Ik weet nu ook, dat Bob Scholte niet tegen aanrakingen, als een hand op de schouder, kan en dat hij helemaal niet zo vrolijk is als hij voor de camera speelt. Als de camera uitgaat, kan hij ook boos en vervelend worden.

Wie is Bob Scholte?

Bob Scholte, de interviewer van het videokanaal Left Laser, is in oktober 1994 geboren en kreeg toen de naam Robert Jim Scholte. Op zijn adres te Rotterdam, is het eenmansbedrijf “Superstructura” ingeschreven. Andere handelsnamen van het bedrijf zijn: “Left Laser” en “Academic Success”. De bedrijven staan daar sinds 21 oktober 2019 ingeschreven en hebben “Detailhandel via internet in overige non-food” en bovendien “Studiebegeleiding, vorming en onderwijs” als core-business. Dat betekent, dat Robert Jim Scholte van Left Laser zich bezig houdt met: online handel in petjes en t-shirts, video’s maken en bijles geven.

Geenstijl
Op de website Geenstijl wordt reeds op 15 april 2015 melding van Bob Scholte gemaakt, onder de prangende titel “Wereldverbeteraar barst in janken uit”. zie ook de video hieronder:

Mijn leven met Bob Scholte van Left Laser
Ik kwam Bob Scholte voor het eerst tegen tijdens een anti-Israël-betoging op de Vrij Universiteit in juni 2015. Hij had een camera in zijn hand en fotografeerde mij zo’n 200 keer. Bob was toen lid van de “Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina” en werkte samen met Thomas van B. en Kevin Roberson. Ondank zijn irritante gedrag, dat in al die jaren niet veranderd is, sprak ik later op de middag nog met hem. Later op 14 januari 2016, probeerde Bob Scholte de PFLP-terroriste Rasmiyeh Odeh uit te nodigen op dezelfde universiteit.

Ik kom Bob Scholte pas weer tegen als de Israëlische premier Netanyahu Nederland bezoekt. Samen met Thomas van B. en de inmiddels gearresteerde, vermoedelijke Hamas-financier Amin Abou Rashed organiseert Bob Scholte een grote demonstratie. Het is dus duidelijk dat de overtuigde jonge marxisten geen speciale voorkeur voor PFLP of Hamas hebben, als het maar een terreurbeweging is, dan werken ze ermee samen. Thomas van B. werkt intussen als acteur in Kwantum en LIDL-reclames. Daarom wordt hij met zijn initialen aangeduid. Een mens kan zijn leven ook beteren.

Ahmad Nourallah
In hetzelfde jaar 2017 schaamde Bob Scholte zich er niet voor, samen met de tweede man van Hamas in Nederland, Ahmad Nourallah, een anti-Israëlische demonstratie toe te spreken. Daarbij werden in het Arabisch antisemitische leuzen gezongen.

Khaled Barakat

Na deze periode van agitatie en provocatie heeft Bob Scholte nog een tijdje voor de Haagse Stadspartij gewerkt en we dachten dat zijn wilde periode nu wel voorbij was. Niets is echter minder waar! Toen Charlotte Kates en Khalet Barakat, van de PFLP-mantelorganisatie Samidoun op 26 oktober 2022, op Schiphol, Nederland werden uitgezet, stonden daar een aantal Filipino’s te demonstreren en daarbij was ook Bob Scholte aanwezig.

Nu Bob Scholte, van Revolutionaire eenheid, SRP en Samidoun, eindelijk 29 jaar oud geworden is en een echt beroep als Youtube-kanaal-influencer gekozen heeft, mogen we toch verwachten dat hij een beetje serieuzer wordt en zichzelf gaat settelen. Af en toe mag hij nog wel eens een politicus pesten, maar die idiote marxistisch-leninistische ideologie, die in 1968 eigenlijk al zo dood als een pier was, die moet hij nu toch wel eens laten vallen. De steun aan terreur-organisaties is natuurlijk helemaal taboe. Toekomstige slachtoffers raad ik aan meteen te beginnen hem zelf te fotograferen en hem zachtjes over zijn bolletje te aaien.

One Response to “Wie is nu eigenlijk Left Laser?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *