communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Nieuwsbrief 30 mei 2021

  • In oktober 2021 hoopt het CIDI (Centrum Informatie Documentatie Israël), in de informatiereeks, mijn boek over de BDS-beweging te publiceren. (BDS betekent: Boycot Desinvesteren en Sancties) De werktitel van het boek is:

De boycot van Israël
BDS
Demoniseren, Delegitimeren, Discrimineren

Ik heb, samen met de medewerkers van het CIDI, vanaf oktober 2020 aan het boek gewerkt. Eén van de eisen was, dat het boek binnen een jaar gepubliceerd kon worden. Daarom heb ik sinds vorig jaar elke weekend en op de andere vrije dagen aan het boek gewerkt. De mogelijke foto voor het omslag zie je onderaan deze pagina. De BDS beweging, die in 2005 werd opgericht, was al een beetje ingezakt. Door de oorlog in mei 2021 komt er echter weer een golf van negatieve publiciteit over Israël over ons heen. Ik heb de afgelopen week nog een extra hoofdstuk geschreven over de extra aandacht voor BDS. We weten natuurlijk niet hoe de BDS-beweging er over een jaar voorstaat. Mijn verwachting is, dat de nieuwe vredesakkoorden met Arabische landen een verzwakking van de BDS beweging teweeg zullen brengen.

  • Mijn website keesbroer.nl heb ik vernieuwd. De menu’s zijn nu allemaal in het Nederlands. Ik heb extra menu’s toegevoegd. De boeken staan nu ook op deze website. De laatste zestien jaar heb ik voornamelijk op het blog keesjemaduraatje geschreven. Nadat de sociale media Twitter en Facebook bekender werden, blijkt het bloggen steeds minder lezers te bereiken. Ik zal proberen steeds meer berichten op mijn eigen website te plaatsen.
  • Mijn eerste boek “Vijftig Jaar Palestina Komitee” is nog steeds te koop bij de CIDI webshop en op bol.com.
De voorgestelde foto voor het omslag van het boek over BDS

Deze foto werd gemaakt tijdens een demonstratie in 2017, gericht tegen het bezoek van premier Netanyahu van Israël aan ons land. Links vooraan in het rode shirt zie je Thomas van Beersum van de groep Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina, die deze demonstratie georganiseerd heeft. De fot is gekozen vanwege het opvallende logo en de tekst “Boycot Israël”. Tijdens de demonstratie was de verbinding tussen Hamas-aanhangers, radicale studenten en andere pro-Palestina activisten duidelijk te zien. Doordat ik al langer dan tien jaar deze beweging intensief observeer, kon ik vaststellen, dat er veroordeelde terroristen in de stoet meeliepen. Waarnemingen in en tijdens de demonstraties van de pro-Palestina beweging maken duidelijk dat er geen verschil is tussen BDS, extreem linkse groepen en Hamas-aanhangers. Het is een conglomeraat van verschillende groepjes, die elkaar versterken.