communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Nieuwsbrief– 3 oktober 2021

Hallo vrienden,nu de regen valt en de herfst definitief zijn intrede in het land heeft gedaan, is het tijd voor een nieuwe update. 

Het boek
Het boek “De Boycot van Israël, BDS, demoniseren, delegitimeren, discrimineren”, in de CIDI informatiereeks, wordt deze week door de drukker opgeleverd. Er zal een boekpresentatie worden georganiseerd, waar het boek aan een bekende Nederlander wordt overhandigd. 

Het boek kan bij het CIDI of Bol.com gereserveerd worden en zal 19,95 Euro gaan kosten. 

Derk Walters
Vorige week bezocht ik een bijeenkomst van PAX (het vroegere Pax Christi) over het thema “Israel and Palestine, insider and outsider perspectives”, en daar viel mij de NRC-correspondent Derk Walters op. Ik heb daarna zijn boek “Israël zegt geen sorry meer” gekocht, om toch nog eens na te lezen wat hij te melden heeft.  Ik heb nog maar één hoofdstuk gelezen en heb al twee aantoonbare leugens gevonden. De ene leugen gaat er over dat de website Geenstijl het woord “palliefapper” in de Nederlandse taal heeft geïntroduceerd. Iedereen kan dat op google nachecken en dan blijkt, dat het woord in al die jaren slechts één keer is gebruikt. 

De tweede leugenachtige bewering gaat over de organisatie WAAR van Marijke Slagter. Derk Walters beweert dat het een “pro-Israëlische propaganda machine” is in navolging van Honest Reporting. Op zich wel leuk, dat er eens een organisaties wordt genoemd, waar ik zelf lid van ben geweest. Maar de bewering over WAAR klopt niet. Het was juist de bedoeling dat NOS, NRC en andere kranten eerlijk over Israël zou berichten. Ik ga de rest van het boek nog lezen, om erachter te komen of er nog meer aantoonbare leugens in staan.

NGO
De financiële verstrengeling van NGO’s met pro-Palestijnse organisaties en het Ministerie van Buitenlandse zaken, moet dringend onderzocht worden. Tijdens de bijeenkomst van Pax werd duidelijk, dat deze organisatie met subsidie van het ministerie, anti-Israëlische propaganda bedrijft. Bovendien werd verteld, dat de anti-Israëlische groep Gate48 jarenlang door Oxfam Novib is gesteund. Als ik tijd heb en mensen kan vinden die mij willen helpen, zou ik dat graag eens allemaal in kaart willen brengen.

Nu wens ik jullie een mooie week en vrede in je hart. 

hartelijke groeten
Kees Broer

keesbroer.nl

foto: Maarten Brante