communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Wie is Bender -2?

Dat ontzettende vervelende kereltje van net vijftien, die demonstranten lastig valt, met rechtse praatjes. De youtuber @benderbijofficial , Bender of ook wel op Twitter @OmeBender genoemd. Wie is dat eigenlijk? Hoeveel verdient hij? Hoe heet zijn vader en hoe heet zijn moeder? Moet dat jochie niet naar huis gebracht worden en in wat voor huis woont hij dan wel?

Sommige mensen hebben alles, maar andere mensen hebben niks. Daar kan je heel zielig over gaan doen, maar zo is het leven. Bender, echte naam Benjamin Julius Pearson BUIT, was bij geboorte al heel rijk en door zijn Youtube-kanaal verdient hij er nog zo’n 1,5K Euro Bruto per maand bij. Allemaal goed en wel en het is hem van harte gegund. Dat is nog geen reden om mensen die niks hebben af te zeiken.

Kleinzoon van Rob Out
Wie zich afvraagt, waar de flair, het commerciële vernuft en de extraverte houding van Bender vandaan komt, die moet terug naar zaterdag 31 augustus 1974, als programmadirecteur Rob Out, te midden van de volledige bemanning van het piratenschip Veronica, het vertrek van de zender uit de ether aankondigt. “Bij het afscheid nemen van Veronica, sterft ook een beetje de democratie in Nederland. Dat spijt mij… voor Nederland” Gelukkig is Bender, de kleinzoon van Veronica-directeur Rob Out iets minder pathetisch. Hij heeft tot nog toe dan ook een minder moeilijk en onstuimig leven gehad.

Miljoenenvilla in het Gooi
Bender komt ter wereld als zijn ouders net voor ruim een miljoen Euro een mooie villa in het Gooi hebben gekocht. Moeder Anouk Babette Out heeft vijf jaar eerder van de in 2003 overleden Veronica programma-directeur Rob Out geërfd. De vader, Peter Jan Buit is door het produceren en distribueren van achtergrondmuziek voor supermarkten vermogend geworden.

Noodlot
Twee jaar na de geboorte van Bender slaat het noodlot opnieuw toe, als oma Marion Alice Out-de Jager plotseling sterft. Vader Peter Jan Buit neemt de firma In & Out Company van de oma over. Wéér twee jaar later sterft Birgit Out, bekend van de hit “Wat gebeurt er pappa?”, die ze samen met haar vader Rob Out in 1974 zingt. Aangezien Anouk daarna de enige erfgenaam is, komt het gehele vermogen van de Out-dynastie onder beheer van de familie Buit. Ondanks alle verdriet in korte tijd, is Bender dus rijk geboren en kwam in een heel zacht en warm bedje terecht.

Eigen inkomen
Op deze zeer jonge leeftijd van vijftien jaar zorgt Bender zelf ook al een behoorlijk inkomen. Een Youtuber verdient rond de 18 dollar per 1000 views. Het Youtube-kanaal Bender heeft met vier video’s per maand een gemiddeld kijkcijfer van 280.000 views per maand. Omgerekend naar Euro zou dat een bruto-bruto bedrag van 4.636,80 Euro per maand betekenen. Gedeeld door het aantal mede-eigenaren van Bender Entertainment , Tommy Buit en Frits-Willem van der Hoeven, komt de jonge ster-reporter toch op een bruto verdienste van zo’n 1500 Euri per maand, kassa!

Wat heb ik er tegen?
In bovenstaand filmpje worden SP-demonstranten op de hak genomen, die het in hun leven minder goed getroffen hebben. Door de eigenwijze en arrogante manier van vragen stellen, ontstaat een beeld van een jongetje dat nooit zal kunnen doorleven wat deze mensen meegemaakt hebben en toch vervelende vragen stelt. Het is voor hem te hopen, dat hij het ook niet mee zal hoeven maken.

One Response to “Wie is Bender -2?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *