communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Stem 6 juni op een Duitse antropologe

Volgende week donderdag is het zover en kunnen we stemmen voor de Europese Verkiezingen. Nu we dat toch gaan doen, kunnen we net zo goed een vrouw kiezen. Als we dan toch naar het stembureau gaan, kunnen we net zo goed een Duitse vrouw in het Europese Parlement kiezen. Als kers op de taart, is het nu zelfs mogelijk op een vrouwelijke Duitse antropologe van de VVD te stemmen. Het is een zegen. Het is groter dan ikzelf. Een stem op Anna-Christina Gräfin von der Schulenburg is geen weggegooide stem!

Ik ben al 11 jaar lid van de Nederlands-Duitse Vereniging te Eindhoven en ik heb al vaak aan mijn verenigingscollega’s gevraagd, hoe het toch komt, dat er wel Turken en Marokkanen in het Nederlandse parlement zitten en geen Duitsers. Agnes Kant is in Duitsland geboren. Britta Böhler, de advocate van Volkert van der Graaf, zat dan wel in de Eerste Kamer, maar dat is geen reclamebordje voor Duitsers en de Duitse invloed op de Nederlandse politiek.

We kwamen al snel tot de conclusie, dat Duitsers geen bushokjes kapot slaan, dat Duitsers niet oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistiek en dat Duitsers over het algemeen té goed geïntegreerd zijn. Duitsers behouden vaak hun nationaliteit en dus kunnen ze niet massaal op mede-Duitsers stemmen. Een reden te meer deze oproep te plaatsen om op de vrouwelijke Duitse antropoloog te stemmen: Nummer 15 van de VVD.

Anna-Christina Gräfin von der Schulenburg, onthou die naam, is antropologe en dat leidt tot hele vreemde uitspraken zoals: “Stammen overleven niet alleen omdat iedereen water haalt.” Ik weet niet waar Anna-Christina gestudeerd heeft, maar wij mochten op de VU nooit over “stammen” praten. De “stam” is een niet wetenschappelijk aangetoond begrip. De clan, ja dat mag wel. Patroon-Client-verhoudingen, prima en akkoord. Volkeren, dat mag sinds Anne de Jong op de UVA lesgeeft alleen als het gaat over het heilige Palestijnse Volk (sorry Michael!). Ik moet het allemaal nog onderzoeken, maar ik vermoed dat Anna Christina in Göttingen heeft gestudeerd en zich 8 tot 10 jaar met het hele authentieke volk der Touareg heeft bezig gehouden.

De VVD schrijft over Anna-Christina: “Als antropoloog gelooft ze in het benutten van individuele vaardigheden om gezamenlijke doelen te bereiken.” Ik vind het een hele creatieve poging om van een studiekeuze nog een propagandaslogan voor het liberalisme te maken. Tenslotte bestuderen antropologen vooral prachtvolkeren waar van individuele keuzes slechts in zeer beperkte mate sprake is. Maar het mag allemaal de pret niet drukken. Stemt u allen op: VVD, nummer 15, Anna-Christina Gräfin von der Schulenburg.

Comments are closed.