communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Wie is Bender?

Bender is een Youtubekanaal met 154.000 abonnees en tussen de 100.000 en 300.000 kijkers per video. Het kanaal is in maart 2023 opgericht. Bender is een zeer jonge en vaak verklede reporter. Hij bezoekt demonstraties en stelt lastige vragen aan demonstranten. Hij opende de reeks hilarische Youtube filmpjes met een interview tijdens een feministische demonstratie op het Museumplein te Amsterdam. Bij die gelegenheid acteerde hij ook als doventolk op het podium van de manifestatie. De sfeer bij de filmpjes en opnames is misogyn, vrouwvijandig en rechts, waardoor het beeld van een vroegrijp jongetje ontstaat, dat zijn vragen door anderen ingefluisterd krijgt. De methode lijkt afgekenen van Rutger Castricum in zijn vroege jaren, Jan Roos toen hij nog leuk was en Bob Scholte van Leftlaser.

Benders laatste grote actie was tijdens een open dag van het Forum voor Democratie van Thierry Baudet, waar hij interessante vragen stelde en tevens bij een bokswedstrijd een lid van FVD behoorlijk toetakelde.

Bender was te gast bij het videokanaal Roddelpraat en bij Dumpertreeten. Bij beide shows weigerde hij zijn leeftijd en werkelijke naam te noemen. In overeenstemming met het boek Daniël 2:22 uit de Heilige Schrift, (“Hij openbaart diepe en verborgen dingen; Hij weet, wat in het duister is, want het licht woont bij Hem“), en Lucas 8:17 (“Alles wat verborgen is, zal zichtbaar worden. En alles wat geheim is, zal bekend worden en in het licht komen”), kan ik het niet laten verder te zoeken en achter de leeftijd, naam, adres en andere gegevens van Bender te komen.

Volgens Wikipedia begon het Youtubekanaal Bender op 13 maart 2023. De presentator en interviewer zou volgens het roddelkanaal Roddelpraat veertien jaar zijn. Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel is hij op 7 oktober 2023 vijftien jaar oud geworden. Zijn volledige naam is Benjamin Julius Pearson BUIT (07-10-2008).

Bender heeft op 9 juni 2023 het bedrijf “Bender Entertainment” opgericht. Kanaalkade 57, 1811LS Alkmaar dat als bezoekadres is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, is slechts een “postadrescenter”, dat nog 65 andere adressen van bedrijven herbergt. Het postadres is volgens de Kamer van Koophandel op een postbus te Naarden gevestigd. Het bedrijf houdt zich bezig met schrijven, journalistiek en overige scheppende kunst. Andere eigenaren van het bedrijf zijn: Tommy Christopher Bernhardus BUIT (31-01-1999) en Frits-Willem Elon Orhan VAN DER HOEVEN (13-03-2000). Het aantal abonnees van Youtube kanaal Bender steeg van ongeveer 10.000 (juli 2023) tot ongeveer 145.000 abonnees (oktober 2023).

Andere namen waaronder de jongste journalist van Nederland werkt zijn benderbijtv, benderbijofficial en omebender.

Meer informatie over de twee medeoprichters van Bender

Tommy Buit

Mede-eigenaar Tommy Buit (foto boven) is opgegroeid in Huizen en zat op de van der Brugghenschool. In 2011 verliet hij de basisschool en bezocht het Erfgooierscollege te Huizen.

Frits-Willem van der Hoeven

Frits-Willem van der Hoeven studeert Business administration, politics, philosophy & economics aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en gaf enige tijd les als debating coach.

Zie ook Bender-2, waar de financiële situatie en de afkomst van Bender wordt besproken!

2 Responses to “Wie is Bender?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *