communicatie, ICT, media, blog en publicatie

Hoe gaat het met Azeza Morcy, het meisje naast Wouter Bos?

Vijftien jaar geleden, in maart 2009, haalde Azeza Morcy van basisschool  IBS As-siddieq De Baarsjes II in Amsterdam, 550 punten bij de CITO-toets. Vervolgens mocht ze naast PvdA-leider Wouter Bos zitten, tijdens het PvdA congres. Behalve de boodschap die de PvdA met deze opstelling aan de Nederlandse samenleving wilde uitzenden, viel vooral op, dat Azeza Morcy in een Iraans-achtige niqaab gehuld was.

Azeza zei bij die gelegenheid het volgende over haar toekomst: “Ik ben niet het type dat straks thuis gaat zitten om voor de kinderen pannekoeken te bakken. Ik wil tandarts worden. Ik ben geïnspireerd door Aletta Jacobs, de eerste Nederlandse vrouwelijke arts.” Ik schreef op mijn blog over dit voorval en de jaren later merkte ik aan de reacties, dat Azeza enorm populair is. Jaren later schreven reaguurders nog dat ze bij haar op school hadden gezeten en dat ze erg trots op haar waren.

Genoeg reden dus, om eens te kijken hoe het nu met haar gaat en of ze tandarts geworden is. Na het lezen van haar Linkedin-profiel weten we, dat Azeza geen tandarts geworden is, maar wel heeft gestudeerd. Ze is Mendix Consultant l Graduate MSc Nanomaterials Science | Physical Chemistry | Colloid Science, aan de Universiteit van Utrecht. Na haar Bachelor Molecular Science and Technology aan de universiteiten van Leiden en Delft heeft ze nog een master in nanomaterial science behaald.

We zijn helemaal blij voor Azeza!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *